21 Haziran 2015 Pazar

Gintama Anime Tanıtımı

Gintama
Tür:Komedi, Macera, Fantastik, Bilim Kurgu

Bölüm sayısı:116+
Tanıtım:
"Bir samurayın kılıcı başkaları tarafından kınına sokulacak bir şey değildir.
Kılıç kişinin ruhu tarafından kullanılır. Artık bu günlerde samuraylara ihtiyaç duyulmuyor.
Ama zaman ne kadar değişirse değişsin, insanların asla unutmaması gereken şeyler vardır.
Kılıcını bir kenara fırlatmak zorunda kaldığın bir zaman gelse bile...
...asla ruhunun keskin kılıcını kaybetmemelisin!
Edo'nun bulutsuz gök yüzünü bir kez daha görmek isterdim. "
"Samurayların ülkesi. O zamandan beri ülkemize böyle deniliyor. Bir zamanlar samurayların hayalleriyle dolu olan gök yüzü şimdi, yabancıların uçan araçlarıyla dolu. Bir zamanlar samurayların gururla yürüdükleri sokaklar, şimdi küstah uzaylılarla dolu."
Animenin konusunu anlatmak için bu iki cümle çok uygun. Hikayenin başladığı zamandan tam 20 yıl önce birden Amanto adı verilen uzaylılar Dünya'ya geliyor. Ancak Samuraylar bundan hoşlanmıyor ve uzun bir savaş dönemi başlıyor. Sonunda samuraylar Amontoların teknolojilerine karşı koyamaz ve Edo'nun ismi Samurayların Ülkesi olarak değiştirilir. Samurayların kılıçları ellerinden alınır. Ve Kılıç Taşıma Yasağı getirilir. Artık bildiğiniz Edo çok değişmiştir. Her yerde Amontolar hüküm sürmektedir. Ve artık herkes Samuraylara ihtiyaç olmadığını düşünmeye başlar...
İşte hikayemizin kahramanı bu dönemde yaşayan bir samuray, gizemli geçmişi, kızırcık beyaz saçlarıyla başlarda pek de samuray gibi görünmese de insanlara samurayların zamanının asla geçmediğini göstermeye başlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder