21 Haziran 2015 Pazar

Sword Art Online Anime Tanıtımı

Anime Tanıtım

Sword Art Online

Tür: Aksiyon, Macera, Fantastik, Oyun, Romantizm, Shounen
Yayınlanma Tarihi: 08.07.2012 – 23.12.2012
Bölüm Sayısı: 25
Yönetmen: Ito Tomohiko (Occult Academy)
Senaryo: Kizawa Yukito (Bakemonogatari, Nisemonogatari)
Yapımcı: Miki Kazuma, Kashiwada Shinitirou
Firma / Stüdyo: Aniplex, A-1 Pictures, Genco, DAX Production, Aniplex of AmericaL, ASCII Media Works
Müzik: Kajiura Yuki
Başlıca Seiyuular: Matsuoka Yoshitsugu (Kirigaya Kazuto), Tomatsu Haruka (Yuuki Asuna), Koyasu Takehito (Sugou Nobuyuki)
Kitap: Sword Art Online
Yazar: Kawahara Reki
Opening: LiSA – Crossing Field, Eir Aoi – Innocence
Ending: Haruka Tomatsu – Yume Sekai, Haruna Luna – Overfly

2022 yılında piyasaya sürülen Sword Art Online, bir VRMMORPG (Virtual Reality Massive Multiplayer Online Role-Playing Game) oyunudur. Oyuna başa takılan bir alet aracılığıyla bağlanılır. Oyuncular oyunda, Nerve Gear adı verilmiş bir teknoloji (sinir sistemi kontrolü gibi bir şey) kullanarak kendi bedenleriyle avatarlarını kontrol ederler.
Bir gün oyuncular, oyundan çıkış yapamadıklarını fark ederler. Oyunun kurucusu Kayaba Akihiko, oyunculardan 100 katı da temizlemelerini istemektedir. Her katta bir boss bulunmaktadır ve son kattaki final boss’u öldürebilen oyundan çıkabilecektir. Oyundan tek çıkış yolu budur.  Ancak ne var ki, oyun içinde ölen gerçek hayatta da ölecektir. Ayrıca dışarıdan biri oyuncuların başındaki aleti çıkarmaya çalışırsa alet oyuncuları öldürecektir.
Oyun; Aincrad adındaki 100 katlı, uçan dev bir kalede geçer. Oyun, diğer MMORPG oyunları gibi level atlama, skill geliştirme özellikleri içerir.
Aincrad (アインクラッド)
Diğer oyuncuların eşyalarını çalan oyuncuların başlarının üzerindeki normalde yeşil olan simge turuncuya döner, bir başka oyuncuyu öldürmüşse de simge kırmızı olur.
Oyuna katılan 10.000 oyuncu arasında olan Kirito da SAO dünyasına giriş yapmıştır. Bütün oyuncular şaşkınlık içerisindeyken oyunlar konusunda tecrübeli olan Kirito oyunu kazanmayı kafasına koyar.
Oyuncuların yaşam mücadelesi başlamıştır. Kirito bu oyuna bir son verebilecek midir?
Başrolümüz Kirito’nun seslendirmeni Matsuoka Yoshitsugu’nun ses tonu çok hoş ve sevimli, Kirito’ya çok iyi uymuş. Asuna’nın seslendirmeninin Tonari no Kaibutsu-kun’daki Shizuku’yla aynı kişi olması beni epey şaşırttı. Kendisi epey bir karakteri seslendirmiş ama pek hatırda kalıcı bir ses değil, bir Koyasu Takehito değil yani. Bu adam tam bir tensai (deha). Bir kere sesini duyduktan sonra unutmak mümkün değil ve kötü adam rolleri bu kadar mı yakışır birine. Takehito-san’ın sayısız animeden biliyoruz (Takasugi Shinsuke–Gintama, Adam Blade–Needless, Sister-Arakawa Under the Bridge, Sarutobi Sasuke–Sengoku Basara, Date Masamune–Brave 10, Bakuman, Bleach, One Piece ve daha bir sürü seri). Bu arada hepimizin nefret ettiği Excalibur (Soul Eater) seslendirmeni de Takehito-san. Bu seride Seki Tomokazu gibi bir sesi önemsiz bir rolde görüyoruz. Onun havalı sesini de duyaydık iyiydi.
Seri gerçekten tam bir fantastik. Aksiyonu başarılı. Romantik sahneleri de çok sevimli. Bilhassa online oyunları veya video oyunlarını sevenler seriye bayılacaktır.
Çizimlere gelince ben baby face diye adlandırıyorum bunu. Yüzler, K-On! çizimleri gibi aşırı sevimli, bebeksi. Eskiden böyle miydi çizimler; ne erkeksi, sert yüzler vardı Dragon Ball misali. Ama kızlarımız şeker. Kötü demiyorum çizimlere, sadece yüzleri çocuksu buldum.
Asuna ve Kirito’nun romantik karşılaşması
Seri, güzel giderken sonralara doğru farklılık yaratarak başlardaki ilgiyi kaybedebilir fakat başarılı bir son sizleri bekliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder