22 Haziran 2015 Pazartesi

Naruto Özlü Sözleri


Naruto Özlü Sözler





Sandaime Sarutobi

-Bir Shinobinin Değeri Bildiği Jutsularla Ölçülmez, Onu Değerli Kılan Karekteridir.




Shikamaru


-(hidana) Bir insan bir başka insana lanet okuduğunda 2 tane mezar kazar. Sen benim senseimi benim gözlerimin önünde lanet ile öldürdün bu işten elini kolunu sallayarak çıkacağınımı zannediyorsun?? Senin tanrın benim.






Jiraiya


-Asla sözünden dönmemek, asla pes etmemek, Naruto, eğer bu senin Ninja tarzınsa o zaman senin ustan olarak, Ben mızmızlanıp duramam. Herkesin bildiği gibi, bir öğrenci Ninja Yolu'nu hocasından miras alır! Pes etmemek bu benim yapmam gereken gerçek seçimdi! Naruto, sen kehanetteki çocuksun artık eminim... Gerisini sana emanet ediyorum! Cesur Jiraiya'nın hikayesi şimdi daha iyi bi sona kavuştu... -Birinin seni düşündüğü yer, geri döneceğin yerdir..

-Tsunade tarafından sürekli red edildim,Arkadaşımı durduramadım,Ne ustamı nede ögrencimi koruyamadım. Hep hokagelerden biri gibi ölmek istedim,onların yaptıklarının karşısında benim yaptıklarım önemsiz,değersiz şeylerdi. Başarısızlıkların sadece yetenek geliştiren şeyler olduğuna inanarak yaşamıştım... Buna karşılık bende başarısızlıklarımı unutturacak büyük şeyler başaracağıma yemin etmiştim. Ve harikulade bir shinobi olarak ölecektim.En azından bu olmasını umduğum şeydi.Ama bu halimle benim hikayem bu şekilde son buluyor. Pain'i yenip,Akatsuki'yi durdurarak Shinobi dünyasını büyük bir yıkımdan kurtaracağımı düşünmüştüm ama sonunda bu seçimimde de başarısız oldum. Ne değersiz bir hikaye.

-Bir shinobi'nin en önemli özelliği kaç tane jutsuda bildiği değildir.Önemli olan asla pes etmemesidir.






Pain


-Eğer birinin acısını paylaşmazsan, onu anlayamazsın. Ama sadece onları anladın diye, onlarla aynı fikirde de olamazsın.






Uchiha Itachi


-Eğer beni öldürmek istiyorsan benden nefret et, bana kin duy....ve bir korkak gibi yaşa.Kaç,kaç ve hayata tutun.Benimle aynı gözlere sahip olduğunda beni bul..

-Sen zayıfsın! Neden mi zayıfsın? Çünkü sende nefret eksik! -Kendi arkadaşlarına sırt çevirenler kötü bir son yaşamaya mecburdurlar. Kendini buna hazırla!

-Gerçekte nasıl insanlar olduğumuzu bilmiyoruz. Ölümden önceki o ana kadar. Ölüm seni almaya geldiğinde aslında ne olduğunu anlayacaksın. İşte ölüm budur değil mi?

-Görünüşüyle ya da kendi ön yargılarınız ile insanları değerlendirmeyin.

-Cok konuşuyorsun.Anladık beni tanıyorsun, peki ama kendinin farkında mısın? Sisin icinde yolunu kaybetmişsin ve kendinin burada bulmuşsun.Yolunu şaşırmış bir serseriden başka bir şey değilsin. Yanlış mıyım?


-Her kim ki dostuna elini bir kes olsun kaldırmıştır ölümü en adi şekillerde tadacaktır.

-Bizler balık değiliz, insanız.Kim olursan ol hayatının son anlarına dek ne tür bir insan olduğunu bilemezsin.Kişi anca ölüm anında tabiatının farkına varabilir.İşte ölüme de bu gözle bakmak gerekir.





Uzumaki Naruto

-Arkadaşını kurtaramayan biri hokage olamaz...

-Konohanin hokagesinin bu tip heriflerle uğraşmasini bir manasi yok..Gidin ve bir bardak çayin tadini çikarin ..

-Kollarımı koparırsa, onu ölümüne tekmelerim. Bacaklarımı koparırsa, ölümüne ısırırım! Başımı koparırsa, ölümüne gözümü dikip bakarım! Gözlerimi söküp çıkarırsa, mezarımdan onu lanetlerim! Paramparça bile olsam, Sasuke'yi Orochimaru'dan geri alacağım!






Hinata Hyuuga

-Her zaman seni takip ettim... Sana yetişmeye çalıştım... Hep seninle konuşmak istedim... Hep seninle olmak istedim... Beni değiştirdin... Gülümseyişin beni kurtardı... Bu yüzden seni korumak için ölmekten korkmuyorum... ........ÇÜNKÜ BEN........ ........SENİ SEVİYORUM.........

Shounen Nedir?



Shounen nedir ? Shounen Animeleri hangileridir diyenler icin !
Shounen: Aksiyon ve macera temali, direkt erkeklere yönelik oldugu söylenen anime veya mangalara denir.

Shounen veya Shōnen Japonca bir kelime olup genç erkek veya erkek çocuk anlamına gelir. Anime veya mangaların hitap ettiği kesimi belirtmek için kullanılır. Bazı shounen örnekler: Bleach, Dragonball, Beyblade, Fullmetal Alchemist, Naruto , Naruto Shippuden , One Piece , Fairy Tail

21 Haziran 2015 Pazar

Gintama Anime Tanıtımı

Gintama
Tür:Komedi, Macera, Fantastik, Bilim Kurgu

Bölüm sayısı:116+
Tanıtım:
"Bir samurayın kılıcı başkaları tarafından kınına sokulacak bir şey değildir.
Kılıç kişinin ruhu tarafından kullanılır. Artık bu günlerde samuraylara ihtiyaç duyulmuyor.
Ama zaman ne kadar değişirse değişsin, insanların asla unutmaması gereken şeyler vardır.
Kılıcını bir kenara fırlatmak zorunda kaldığın bir zaman gelse bile...
...asla ruhunun keskin kılıcını kaybetmemelisin!
Edo'nun bulutsuz gök yüzünü bir kez daha görmek isterdim. "
"Samurayların ülkesi. O zamandan beri ülkemize böyle deniliyor. Bir zamanlar samurayların hayalleriyle dolu olan gök yüzü şimdi, yabancıların uçan araçlarıyla dolu. Bir zamanlar samurayların gururla yürüdükleri sokaklar, şimdi küstah uzaylılarla dolu."
Animenin konusunu anlatmak için bu iki cümle çok uygun. Hikayenin başladığı zamandan tam 20 yıl önce birden Amanto adı verilen uzaylılar Dünya'ya geliyor. Ancak Samuraylar bundan hoşlanmıyor ve uzun bir savaş dönemi başlıyor. Sonunda samuraylar Amontoların teknolojilerine karşı koyamaz ve Edo'nun ismi Samurayların Ülkesi olarak değiştirilir. Samurayların kılıçları ellerinden alınır. Ve Kılıç Taşıma Yasağı getirilir. Artık bildiğiniz Edo çok değişmiştir. Her yerde Amontolar hüküm sürmektedir. Ve artık herkes Samuraylara ihtiyaç olmadığını düşünmeye başlar...
İşte hikayemizin kahramanı bu dönemde yaşayan bir samuray, gizemli geçmişi, kızırcık beyaz saçlarıyla başlarda pek de samuray gibi görünmese de insanlara samurayların zamanının asla geçmediğini göstermeye başlar.

Sword Art Online Anime Tanıtımı

Anime Tanıtım

Sword Art Online

Tür: Aksiyon, Macera, Fantastik, Oyun, Romantizm, Shounen
Yayınlanma Tarihi: 08.07.2012 – 23.12.2012
Bölüm Sayısı: 25
Yönetmen: Ito Tomohiko (Occult Academy)
Senaryo: Kizawa Yukito (Bakemonogatari, Nisemonogatari)
Yapımcı: Miki Kazuma, Kashiwada Shinitirou
Firma / Stüdyo: Aniplex, A-1 Pictures, Genco, DAX Production, Aniplex of AmericaL, ASCII Media Works
Müzik: Kajiura Yuki
Başlıca Seiyuular: Matsuoka Yoshitsugu (Kirigaya Kazuto), Tomatsu Haruka (Yuuki Asuna), Koyasu Takehito (Sugou Nobuyuki)
Kitap: Sword Art Online
Yazar: Kawahara Reki
Opening: LiSA – Crossing Field, Eir Aoi – Innocence
Ending: Haruka Tomatsu – Yume Sekai, Haruna Luna – Overfly

2022 yılında piyasaya sürülen Sword Art Online, bir VRMMORPG (Virtual Reality Massive Multiplayer Online Role-Playing Game) oyunudur. Oyuna başa takılan bir alet aracılığıyla bağlanılır. Oyuncular oyunda, Nerve Gear adı verilmiş bir teknoloji (sinir sistemi kontrolü gibi bir şey) kullanarak kendi bedenleriyle avatarlarını kontrol ederler.
Bir gün oyuncular, oyundan çıkış yapamadıklarını fark ederler. Oyunun kurucusu Kayaba Akihiko, oyunculardan 100 katı da temizlemelerini istemektedir. Her katta bir boss bulunmaktadır ve son kattaki final boss’u öldürebilen oyundan çıkabilecektir. Oyundan tek çıkış yolu budur.  Ancak ne var ki, oyun içinde ölen gerçek hayatta da ölecektir. Ayrıca dışarıdan biri oyuncuların başındaki aleti çıkarmaya çalışırsa alet oyuncuları öldürecektir.
Oyun; Aincrad adındaki 100 katlı, uçan dev bir kalede geçer. Oyun, diğer MMORPG oyunları gibi level atlama, skill geliştirme özellikleri içerir.
Aincrad (アインクラッド)
Diğer oyuncuların eşyalarını çalan oyuncuların başlarının üzerindeki normalde yeşil olan simge turuncuya döner, bir başka oyuncuyu öldürmüşse de simge kırmızı olur.
Oyuna katılan 10.000 oyuncu arasında olan Kirito da SAO dünyasına giriş yapmıştır. Bütün oyuncular şaşkınlık içerisindeyken oyunlar konusunda tecrübeli olan Kirito oyunu kazanmayı kafasına koyar.
Oyuncuların yaşam mücadelesi başlamıştır. Kirito bu oyuna bir son verebilecek midir?
Başrolümüz Kirito’nun seslendirmeni Matsuoka Yoshitsugu’nun ses tonu çok hoş ve sevimli, Kirito’ya çok iyi uymuş. Asuna’nın seslendirmeninin Tonari no Kaibutsu-kun’daki Shizuku’yla aynı kişi olması beni epey şaşırttı. Kendisi epey bir karakteri seslendirmiş ama pek hatırda kalıcı bir ses değil, bir Koyasu Takehito değil yani. Bu adam tam bir tensai (deha). Bir kere sesini duyduktan sonra unutmak mümkün değil ve kötü adam rolleri bu kadar mı yakışır birine. Takehito-san’ın sayısız animeden biliyoruz (Takasugi Shinsuke–Gintama, Adam Blade–Needless, Sister-Arakawa Under the Bridge, Sarutobi Sasuke–Sengoku Basara, Date Masamune–Brave 10, Bakuman, Bleach, One Piece ve daha bir sürü seri). Bu arada hepimizin nefret ettiği Excalibur (Soul Eater) seslendirmeni de Takehito-san. Bu seride Seki Tomokazu gibi bir sesi önemsiz bir rolde görüyoruz. Onun havalı sesini de duyaydık iyiydi.
Seri gerçekten tam bir fantastik. Aksiyonu başarılı. Romantik sahneleri de çok sevimli. Bilhassa online oyunları veya video oyunlarını sevenler seriye bayılacaktır.
Çizimlere gelince ben baby face diye adlandırıyorum bunu. Yüzler, K-On! çizimleri gibi aşırı sevimli, bebeksi. Eskiden böyle miydi çizimler; ne erkeksi, sert yüzler vardı Dragon Ball misali. Ama kızlarımız şeker. Kötü demiyorum çizimlere, sadece yüzleri çocuksu buldum.
Asuna ve Kirito’nun romantik karşılaşması
Seri, güzel giderken sonralara doğru farklılık yaratarak başlardaki ilgiyi kaybedebilir fakat başarılı bir son sizleri bekliyor.

20 Haziran 2015 Cumartesi

Hotarubi no Mori e Anime Tanıtımı

Anime Tanıtım

Hotarubi no Mori e

Tür: Dram, Romantik, Doğaüstü
Yayınlanma Tarihi: 5/09/2013
Bölüm Sayısı: 1
Süre: 44 dakika
Yönetmen: Takahiro Omori
Manga: Yuki Midorikawa
Animasyon – Dizayn: Akira Takada
Firma/Stüdyo: Brain’s Base
Müzik: Makoto Yoshimori
Küçük bir kız olan Hotaru, hakkında efsaneler anlatılan Yamagami Ormanı’nın içinde kaybolmuştur. Yolunu bulmaya çalışırken bir oraya bir buraya koşuşturmaktan yorulur ve sonunda olduğu yere oturup, ağlamaya başlar. Tam bu sırada yüzünde maske takılı bir genç (Gin) onu görür. Ormanda biriyle karşılaştığına çok sevinen Hotaru birden Gin’e doğru koşar fakat beklediği sevgi dolu karşılamayı göremez. Gin bir Youkai’dir (ruh) ve eğer ona bir insan dokunacak olursa yok olacaktır. Gin, eli yerine bir odun parçasını Hotaru’ya uzatır ve onu ormandan çıkartır.
Hotaru, ona yardımcı olduğu için Gin’e karşı minnet duyar ve yarın bir hediyeyle geleceğini söyleyerek yanından ayrılır. Böylece Hotaru bütün yaz mevsimi boyunca her gün Yamagami ormanına Gin’i görmeye gelir.
Yaz bittiğinde ise ayrılık vakti gelip çatmıştır. Hotaru’nun tatili bitmiş artık evine dönme zamanı gelmiştir. Gin’in yanından ayrılırken, ona her yaz geleceğine dair söz verir. Bu şekilde yaz, ikisininde dört gözle beklediği bir mevsim haline gelir. Yıllar boyu sürecek olan bu arkadaşlık Hotaru genç bir kız olunca çok daha derin duygular yaşamasına sebep olacaktır. Peki bu ilişki ne zamana kadar devam edecekti?
One-Shot mangadan uyarlanan bu anime kısacık sürmesine rağmen insanın kalbini ısıtacak türde bir hikayeyi anlatıyor. Başarılı çizimleri, animasyonları ve harika müzikleri beni gerçekten derinden etkilemiştir. Eğer şöyle bir 45 dakikanız varsa mutlaka bu anime için ayırın ve izleyin. Pişman olmayacaksınız…
İyi seyirler.

Sakurasou no Pet na Kanojo Anime Tanıtımı

Anime Tanıtım

Sakurasou no Pet na Kanojo

Sakurasou no Pet na Kanojo
Tür: Komedi, Seinen, Romantizm, Ecchi
Yayınlanma Tarihi: 09.10.2012
Bölüm Sayısı: 24
Yönetmen: Ishizuka Atsuko
Senaryo: Okada Mari
Firma/Stüdyo: J.C.Staff
Başlıca Seiyuular: Matsuoka Yoshitsugu (Kanda Sorata), Kayano Ai (Shiina Mashiro)
Mangaka: Kamoshida Hajime
Açılış:
Kimi ga Yume wo Tsuretekita – Pet na Kanojo-tachi
Yume no Tsuzuki – Konomi Suzuki
I call your name again – Mariko Nakatsu
Kapanış:
DAYS of DASH – Konomi Suzuki
Prime number ~Kimi to Deaeru Hi~ – Asuka Ookura
Kyou no Hi wa Sayounara

Dengeki Bunko’da yayınlanan, light novel uyarlaması eğlencelik serilerden biri olan Sakurasou arka planında çok yetenekli isimleri barındıran bir seri. İlk çıkış tarihi 2010 olan Sakurasou, ASCII Media Works’den ne çıkarsa animeleştirildiği için bu hikayede 2 yıl içinde animasyon olarak karşımıza çıkıyor. Yönetmenliğini Aoi Bungaku ve son dönemin popüler olan serilerinden biri olan No Game No Life’ın da ekibinde olan Ishizuka Atsuko yaptığı için bir şans verilmesi gerekir. Okada Mari’yi ise Vampire Knight ve Kuroshitsuji’den sonra sevmeyen yoktur heralde.
Hikayesine gelirsek; Suiko Lisesinin sanat bölümünde okuyan Kanda Sorata okul yatakhanesinde kedi beslediği için yurttan atılır ve sorunlu öğrencilerin gönderildiği Sakurasou yurduna yerleşir. Birbirinden çatlak insanlarla aynı çatı altında kalmak zorunda olan Sorata’nın amacı kedilere bir an evvel ev sahibi bularak Sakurasou’dan kurtulmaktır fakat işler düşündüğü gibi gitmez. Shiina Mashiro adında güzel ve dahi diye anılan bir kızın yurda taşınmasıyla Sorata’nın hayatı daha da karmaşık bir hal alır. Avrupa’da ünlü bir ressam olarak tanınan Shiina, Japonya’ya manga çizmek için gelmiştir. Üstün yetenekleri olmasına karşın Shiina’nın hayata dair hiçbir deneyimi yoktur, kendine bakmayı bile beceremez. Shiina’nın bakıcılığının Sorata’ya verilmesiyle tüm gün birlikte olan ikili arasında yakınlaşma başlar.
Sakurasou no Pet na Kanojo
Ana karakterlerin Shiina ve Sorata olmasına rağmen onlardan daha çok ilgi çeken yan karakterle hikaye daha da geniş ve eğlenceli bir hal alır. Serinin belki de en güzel yanı bütün karakterlerin hikayelerine değinmiş olmasıdır. Hatta bu yan karakterler öyle renklidir ki Shiina ve Sorata’yı geride bırakırlar. Kendinden büyük kadınlara ilgi duyan Jin, Jin’e aşık çocukluk arkadaşı aynı zamanda dahilerden biri olan Misaki, bilgisayar programcısı ve hikikomori Ryuunosuke ve aralarına sonradan katılan seiyuu olma hayalleri kuran Nanami Sakurasou’nun başlıca sakinleridir. Tüm bu renkli karakterlerin bir araya gelmesiyle romantik komedi bir hikaye başlar.
Animasyonu güzel ve arka plan olarak genellikle bahar teması kullanılmış. Karakter dizaynları Sorata haricinde gayet başarılı -Sorata’nın suçu neydi bilinmez-. Shiina’nın seiyuusu, sevimli karakterleri seslendiren Kayano Ai aynı zamanda açılış ve kapanış şarkılarını da seslendirmiştir fakat bu müzikleri kurtarmaya yetmiyor. Açılış ve kapanış şarkıları vasat seviyede. Benim bu seriyi izlememdeki etkense Okada Mari’dir. Okada Mari’nin eli değmiş serileri izleyin derim. Ano Hana, Hanasaku Iroha ve Nagi no Asuka gibi serilerle başarısı kanıtlanmış bir sanatçıdır.

19 Haziran 2015 Cuma

İzlenilmesi Gereken 10 Romantik Anime

İzlenilmesi Gereken 10 Romantik Anime                                           

1.Bokura Ga İta   

Her ne kadar ''Çizimleri kötü öyk'' deseler de ben öyle düşünmüyorum şahsen. Çizimine değil konusuna bakmalı. Ki izlemeyenlerin çok şey kaçırdığını düşünüyorum. Animenin konusuna gelirsek:
  • Hikaye  Nanami Takahashi ve Yano Motoharu etrafında dönüyor. Nanami okulun ilk günü Yano ile karşılaşır. Ve ilk başta Yano'dan nefret etse de ona aşık olmuştur. Kısa bir süre sonra Nanami Yano'nun eski kız arkadaşının bir araba kazasında öldüğünü öğrenir. Ve Yano hala eski kız arkadaşını unutamamıştır. Kendi ile bir savaş içinde yani. Ve böylece ikisi birlikte Yano'nun geçmişini atlatması için bir savaşa girer.

2. Ao Haru Ride

2. Ao Haru Ride
Bu anime gerçekten çok güzel bir anime. Konusu çizimleri herşeyi ile. Ama sorunumuz Manga'nın ayda bir defa gelmesi. Bu da animenin biraz kısa sürmesine neden oldu. Ama en kısa sürede yeni sezon gelebilir. Her neyse konusuna gelecek olursak;
  • Yoshioka Futaba ortaokul hayatı boyunca sevimli görünüşü yüzünden hep kız arkadaşları tarafından dışlanmış bir kızdır. Ve bir yanlış anlaşılma yüzünden Hoşlandığı çocuk olan Tanaka-kun'a açılamamıştır. Liseye geçince de oldukça erkeksi görünmek ister dışlanmamak için. Hayatını böyle sürdürürken, Tanaka-kun ile karşılaşır ama artık onun ismi Mabuchi Kou'dur. Ona, çocukken aynı duyguları beslediğini ama artık böyle bir şeyin mümkün olmadığını söyler. Ama Futaba Hala onu sevmektedir.

3.Toradora!

3.Toradora!
Bu anime gerçekten o kadar dozunda ki  hem güldürüp hemde ağlatma yetisine sahip. Ama bu anime efsane anime şakalarında da yardımcı rol oynamıştır aynı zamanda. Konusunu açıklamam gerekirse:
  • Lise ikinci sınıfa başlayan Ryuuji Takasu Normal bir genç olmasına rağmen belalı bir yüzü  olduğu için okuldaki hemen hemen herkes ondan korkmaktadır. Ryuuji okulun ilk gününde en yakın arkadaşı Yuusuke Kitamura ve hoşlandığı kız Minori Kushieda ile aynı sınıfta olduğunu öğrenince mesud olan bu arkadaşımız ''Okulun en tehlikeli İnsanı'' denen ve aynı  sınıfta olduklarını kısa bir süre sonra öğreneceği Taiga Aisaka'ya çarpar. Ufak ama bir o kadar da hırçın olan Taiga da kendisi gibi arkadaşlarından hatta ailesinden bile dışlanan biridir.

4.Amnesia

4.Amnesia
Gerçekten Çevirmen notları ile animeyi konusundan saptıran çevirmene selamlar. Gerçekten anime yüzünden değil Çevirmen yüzünden gülmüşümdür bu animeye. Bu arada fansub Anikeyf yani beklenir. Neyse onların da kulaklarını çınlattıktan sonra konusuna gelelim:
  • 1 ağustos sabahı uyanan baş karakter kızımız  geçmişe dair olan her anısını unutur. Karşısında aniden beliren bir peri yani orion belirir ve onun yardımı ile hafızasını  geri getirmeye çalışmalarının hikayesi.

5.Sukitte ii na yo

5.Sukitte ii na yo
Sadece bir tane çevirmen notuyla efsaneler arasına giren bir anime. Efsane capslere de konu olmuştur. ama konusu biraz dramatik. Yine  ismini unuttuğum fansubun kulaklarını çıtlattıktan sonra konusuna bakalım;
  • Lise öğrencisi olan Mei Tachibana, çocukluğunda bir olay yaşamış ve olaydan sonra hiçbir şekilde kimseye güvenmemiş ve arkadaş edinmemiştir. Bu nedenle okul tarafından da dışlanır. Yamat Kurosawa ise okulun en popüler insanıdır.  Fakat okuldaki kızların hepsinin aynı olduğunu düşündüğü için kimseye yüz vermez.Yamato Okulda Meil ile  karşılaşır ve Mei'nin farklı olduğunu düşünerek arkadaş olmak ister. Ama Mei ise ona ne güvenir ne de  arkadaş olmak istemez.

6.Brothers Conflict

6.Brothers Conflict
İzlerken Gerçekten ama GERÇEKTEN çirkinleştiğim bir animeydi.Neyse bu anime iyiydi ama bunu izlerken ben iyi değildim. Ayrıca animenin 2. sezonu yakın. Konusuna geçelim artık;
  • Hinata Ema ünlü maceraperest,Hinata Rintarou'un tek kızıdır. Bir gün  kızımız babasının tekrar evleneceğini öğrenir. Onları  yeni çift oldukları için rahatsız etmek istemez ve  Gündoğumu Konağı denen Köşkte 11 erkek  kardeşi ile kalmaya karar verir. Birlikte yaşadıkları sürece Ema ve Asahina kardeşler arasında bir şeyler başlayacaktır.

7.Tonari No Kaibutsu-kun

7.Tonari No Kaibutsu-kun
Bu  anime o kadar çabuk geçti ki, ''Ne ara bitti ya?'' demiştim final bölümü bitince. Böyle boşlukta kalmıştım. Sürükleyici ve komik bir anime. Konusuna geçelim;
  • Shizuku Mizutani bir asosyaldir. Çok arkadaşı yoktur. Kendini deslere ve geleceğine adamıştır,duygusuz bir liseli kızdır. Öğretmenin isteğiyle bir gün kavga ettiği için kısa süreli uzaklaştırma cezası alan Yoshida Haru'ya ders notlarını götürür. Okuldaki öğrenciler tarafından korkunç ve belalı biri olarak tanınan Yoshida aslında dost canlısı ve biraz saf biridir. Yoshida'nın çevresinde arkadaş gibi gözüken ama aslında menfaatçi insanların olması duygusuz olmasına rağmen shizuku'yu rahatsız eder.  Yoshida bu durumu farkdesince Shizuku ile arkadaş  olmak ister. ve ikilinin bundan sonraki ilişkileri ilerleyecektir.

8.Lovely Complex

8.Lovely Complex
İzlediğim 2. animedir. O yüzden yeri biraz ayrı. Ve yine animeciler arasındaki efsane repliklerin de barındırdığı bir animedir. Konusuna bir bakalım;
  • Koizumi 1.70 cm boyunda hemcinslerinden uzun bir kızdır. Ootano ise Koizumi'den yaklaşık 10 cm kısa bir erkektir. Bu ikili lise  başladığından beri birbirilerine attıkları laflar kavgalar ve eğlenceli atışmaları ile tüm okulu eğlendirmektedirler. Sonra okuldaki öğretmenler bu ikisine ''All Hanshin-Kyojin'' olarak çağırmaya başlar.Bu sırada okula yeni gelen Suzuki adındaki genç çocuk, Koizumi'nin hayallerini süslemeye başlar. Bu durumu hemen fark eden Ootani, Koizumi'ye işbirliği teklif eder. Ootani'nin Suzuki ve Koizumi'yi bir araya getirmesinin karşılığında Koizumi de en yakın iki arkadaşından biri olan Chiharu'yu Oatani'ye ayarlayacaktır. Planlarını yapan Koizumi ve Ootani, diğerleriyle birlikte havuza giderler. Eğlenceli bir günün ardından Koizumi ve Ootani acı gerçeği öğrenir. Chiharu, kendi boylarında olan Ootani'yi tam bir erkek gibi görmezken Suzuki de Koizumi için aynı şeyleri hissetmektedir.Koizumi ve Ootani, boy komplekslerine ve sürekli kavga etmelerine rağmen bir şekilde kişiliklerinin birbirine uygun olduğunu yavaş yavaş fark etmeye başlayacaktır.

9.Acchi Kocchi

9.Acchi Kocchi
Çizimlerinin minyonluğu ile tutulmuş aslında. Komedisi ve romantikliğini de eklersek bir moe deryası. Şu animenin bir konusuna bakalım;
  • Tsumiki ve Io arasındaki eşi zor görülen ilişki, diğer karakterlerin araya girip bu ikiliyi rahatsız etmelerine yol açmaktadır. Tsumiki hislerini açıkça dile getirmez, Io'nun ise bu hislerden haberi yoktur.

10.Kaichou Wa Maid-Sama!

10.Kaichou Wa Maid-Sama!
En güzelini en sona sakladım. Gerçekten en bilinen romantik anime. Hem eğlenceli hem de güzel. Çizimleri Herşeyi Muazzam. Ama Mangaka'ya verilen ödenek yetersizliği yüzünden animenin 2. sezonunu çok zor göreceğiz. Herkese duyurulur. Konusuna bakalım bu güzel animenin;
  • Seiga lisesi, tamamen erkek lisesiyken birkaç yıl önce karma bir lise haline gelmiştir. Erkeklerin çoğunlukta olması ve eski alışkanlıkları, yeni gelen kızları zor durumda bırakmaktadır. Okulun kız öğrencilerinden Misaki Ayuzawa bu durumu değiştirmek ister. Zamanla okulda sert, erkek düşmanı yapısıyla tanınan Misaki hocalarının güvenini kazanarak öğrenci konseyi başkanı seçilir. Fakat ailesinin maddi durumu kötü olan Misaki okul sonrası bir cafede part-time çalışmak zorundadır. Okuldaki şöhretini korumak için bu durumu gizlemek isterken okulun popüler öğrencilerinden Takumi Usui'nin Misaki'yi görmesiyle okuldaki şöhreti tehlikeye düşer.                                                                     Kaynak:onedio

18 Haziran 2015 Perşembe

En İyi 10 Spor Animesi

En İyi 10 Spor Animesi

İzleyenleri derbi maç izliyormuşçasına heyecanlandıran spor animelerini 10 dan geriye sıraladık. Bakalım bir numarayı tahmin edebilecek misiniz?                                             10- Free


En İyi 10 Spor Animesi
Yüzme alanındaki bu anime kadın anime fanlarının favorisi.
9- Ping Pong The Animation
En İyi 10 Spor Animesi
Masa Tenisi üzerine olan Ping Pong The Animation, değişik çizim tarzına rağmen, izleyicilere kendini beğendirmeyi başarmış bir seri.
8- Chihayafuru
En İyi 10 Spor Animesi
Kart oyunları sevenlerin favorisi Chihayafuru.
7- Prince Of Tennis
En İyi 10 Spor Animesi
Gerçek tenisçilerin vuruş stillerinden sıkça bahseden Prince Of Tennis.
6- Yowamushi Pedal
En İyi 10 Spor Animesi
Altı numarada bisiklet sporundan Yowamushi Pedal var.
5- Kuroko No Basket
En İyi 10 Spor Animesi
Gerçek üstü yeteneklerle bezenmiş yakışıklı basketbolcuları kim sevmez ki!
4- Haikyuu
En İyi 10 Spor Animesi
Dört numarada bir voleybol animesi var. Kısa sürede çok büyük bir hayran kitlesi edinen Haikyuu yayınlanan ilk sezonuyla dördüncülüğe kadar yükseldi.
3- Captain Tsubasa
En İyi 10 Spor Animesi
Döneminin en sevilen serilerinden olan Tsubasa'yı tanımayan yoktur ve tabii ki bunun bir futbol serisi olduğunu da! Bi şutun kaleye varmasının asırlar sürdüğü dizi severlerinin bir türlü unutamadığı klasiklerden.
2- Hajime No İppo
En İyi 10 Spor Animesi
İzlerken kalbinizin ağzınıza geldiği, heyecanı da kahkahası da bol boks serisi Hajime No İppo.
1- Slam Dunk
En İyi 10 Spor Animesi
Ve listenin birincisi; Japonların kültür mirası olarak nitelendirdikleri, bir çağın çocuklarının basketbolla tanışmasının vesilesi Slam Dunk. Karakterlerinin kurgusu, maçlarının kalitesi ve en önemlisi dahi basketbolcu Sakuragi Hanamichi'siyle gönüllerimizin tahtına kuruluyor..